latinica  ћирилица
01/04/2016 |  08:20 | Аутор: Б92

Кузњецова и Азаренка у финалу Мајамија

Руска тенисерка Светлана Кузњецова пласирала се у финале WТА турнира у Мајамију, побједом над Тимеом Бачински у два сета.
Светлана Кузњецова (ФОТО: tennisworldusa.org) -
Светлана Кузњецова (ФОТО: tennisworldusa.org)

Кузњецова, која је прије доласка на Флориду имала скор 8-7 ове сезоне, наставила је са бриљантним партијама и савладала Швајцаркињу резултатом 7:5, 6:3.

Необично за женски тенис, у првих скоро сат игре није било брејкова, иако су обе играчице могле да стигну до предности. То је за руком пошло тренутно 19. играчици свијета која је искористила прву брејк лопту у 12. гему и аутоматски освојила сет.

Овакав расплет догађаја покренуо је серију брејкова на обје стране – Кузњецова је ипак направила један више и послије тријумфа над Сереном Вилијамс, остварила још један велики резултат.

Обје тенисерке имале су по 30 неизнуђених грешака, Тимеа је забиљежила четири винера више (25:21), али је катастрофална реализација брејк лопти коштала бољег резултата.

Успјела је да искористи само двије од 14 прилика, док је Рускиња имала много бољи учинак – 4/7. Пласирала се у финале 10 година пошто је славила на теренима Ки Бискејна, а тамо ће играти са Викторијом Азаренком која је савладала Анђелику Кербер са 6:2, 7:5. WТА турнир у Мајамију игра се за наградни фонд од 6.134.605 долара.