latinica  ћирилица
26/03/2016 |  21:51 | Аутор: РТРС

Надал предао меч Џумхуру

Рафаел Надал предао је меч Дамиру Џумхуру у другом колу Мајамија, док је тенисер из БиХ водио са 2:6, 6:4, 3:0.
Дамир Џумхур (ФОТО: ba.n1info.com) -
Дамир Џумхур (ФОТО: ba.n1info.com)

Дамир Џумхур пласирао се у треће коло АТП турнира у Мајамију након што му је Рафаел Надал предао меч.

Надал је сјајно ушао у меч, па је први гем добио без изгубљеног поена. Наредни је донио доста узбуђења, с обзиром да је Шпанац имао чак девет брејк лопти. Показао је тада бх. тенисер стабилност и чврстину, те је након велике борбе дошао до поравнања (1:1).

Поново је Рафа био убједљив на свој сервис, а потом је прилично лако дошао и до брејка (3:1). У наставку сета Надал је пружио још бољу игру, што је крунисао новим брејком у 8. гему.

Губитак првог сета није пуно утицао на Џумхура. Напротив, он је заиграо доста ангажованије и агресивније. То му се испалтило, па је након четири одиграна гема дошао до предности од 3:1.

Наставио је неко вријеме у истом ритму Џумхур, стигао је до 4:2, али потом је услиједио велики пад у његовој игри. Искусни Шпанац то користи како би унио неизвјесност у сет (4:4). Ипак, ни тада није посустао Џумхур, везао је два гема и дошао до изједначења у мечу.

Лавовска битка виђена је на старту одлучујућег сета. Надал је при свом сервису имао 40:0, али ни то није било довољно за почетно вођство. Џумхур је нанизао четири поена, стигао до брејк лопте, али се Шпанац у први мах спасио.

Другу брејк лопту није могао да сачува, па је бх. тенисер у великом налету стигао до 2:0. Био је ово први међусобни дуел ова два играча и прва побједа Џумхура, који ће у наредној рунди такмичења играти против побједника дуела Кукушкин-Белучи.

Извор: sportsport.bа