latinica  ћирилица
21/03/2016 |  08:31 ⇒ 12:45 | Аутор: РТРС

Обудовац: Хуманитрани концерт за дјевојчицу Милицу Танасић (ФОТО/ВИДЕО)

У Обудовцу је синоћ одржан хуманитарни концерт Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета", на којем је прикупљено 1.700 марака за операцију четворогодишње Милице Танасић из Доње Слатине, која болује од епилепсије.
Шамац - хуманитарни концерт - Фото: СРНА
Шамац - хуманитарни концертФото: СРНА

У неколико хуманитарних акција до сада је прикупљена трећина од потребних 60 хиљада евра, колико кошта хируршки захват на мозгу који би требало да буде изведен у Француској.

Након Модриче и Шамца и мјештани Обудовца показали су да су свим срцем уз Милицу. На концерт су дошли са једном жељом: да ова храбра дјевојчица што прије оздрави.

Четворогодишња Милица рођена је са малформацијом мозга због чега има свакодневне епилептичне нападе. Милица не говори и не хода.

Милица Танасић (фото: Срна)

- У сарадњи са љекарима Института за мајку и дијете у Београду и у сарадњи са центром из Париза, установљено је да је једина помоћ операција на мозгу која би требало да се уради. Она још, због болести, не може да хода, не говори и потпуно  зави од туђе помоћи. Значи, једини спас за нас је та операција, појашњава Александра Танасић, Миличина мајка.

На концерту су наступила три фолклорна ансамбла и пјевачи аматери, док је сатирично позориште "Бибац" из Шамца, извело комедију "Госпођа министарка".