latinica  ћирилица
14/03/2016 |  17:04 | Аутор: СРНА

Голићева поздравила иницијативу руских партнера

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић упознала је замјеника директора Холдинга "Безбједност од живе" из Краснодара у Русији Ирину Мињенко са законодавством Републике Српске у области управљања отпадом и поздравила намјеру да тај холдинг улаже у Републику Српску.

Голићева је навела да у Републици Српској још не постоји постројење за управљање опасним отпадом те изразила задовољство због иницијативе руских партнера, саопштено је из ресорног министарства.

"Поздрављамо сваку инвестицију у производне дјелатности у Републици Српској, јер то значи и отварање нових радних мјеста", рекла је Голићева.

Она је руске партнере упознала и са једношалтерским системом регистрације привредних субјеката, као и са могућностима пословања по принципу приватно-јавног партнерства.

Ирина Мињенко је Голићеву упознала са намјерама руског Холдинга да своје пословање прошири и у Републици Српској и да направи ефикасно постројење за управљање опасним отпадом.

"Ми имамо богато искуство рада у области заштите животне средине и управљања отпадом, које наша компанија жели да примијени у Републици Српској", рекла је Мињенко.

Она је пренијела да је намјера да се формира потпуно функционално предузеће за заштиту животне средине, чија би основна дјелатност била сакупљање, транспорт, складиштење и третман опасног отпада из производње, уз добијање различитих врста енергената и других еколошки прихватљивих нуспроизвода, који се могу користити у различитим областима.

Холдинг "Безбједност од живе" бави се управљањем укупно 361 врсте опасног отпада на еколошки прихватљив начин, а посједује и сопствену производњу амбалаже специјалне намјене за различите врсте опасног отпада.