latinica  ћирилица
08/03/2016 |  11:15 ⇒ 11:19 | Аутор: СРНА

Пузигаћа: Срби у Хрватској и даље потражују 50.000 станова

Предсједник Удружења радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске са држављанством БиХ Никола Пузигаћа очекује да ће посјета чланова Предсједништва БиХ Загребу допринијети коначном рјешавању статусних права избјеглих Срба из Хрватске.
Никола Пузигаћа -
Никола Пузигаћа

Он је рекао да Удружење располаже подацима да избјегли Срби у Хрватској још потражују 50.000 станова, а обесправљени су и у погледу учешћа у приватизацији јавних предузећа у којима их је већина радила прије рата.

"Увјерени смо да ће након ове посјете званичне делегације БиХ и Хрватске у билатералним преговорима почети да рјешавају статусна права избјеглих Срба из Хрватске, а који се односе на радна, пензиона, имовинска и станарска права", рекао је Пузигаћа.

Пузигаћа је упозорио да велики број чланова овог удружења умире, а у Хрватској ни 20 година након рата нису успјели да остваре основна људска права, као што је право на имовину и дом.

Чланови Предсједништва БиХ Младен Иванић, Бакир Изетбеговић и Драган Човић бораве данас и сутра у званичној посјети Хрватској.