latinica  ћирилица
18/02/2016 |  14:19 | Аутор: СРНА

Искра: Босић рекао Павловићу да "Додик мора да иде у затвор"

Власник Павловић банке Слободан Павловић и предсједник СДС-а Младен Босић крајем прошле године одржали су састанак на коме је лидер СДС-а поручио да "Милорад Додик мора да иде у затвор", иако му је Павловић рекао да је Додиков кредит "потпуно регуларан", пише портал "Искра" позивајући се на једног од учесника тог састанка.
Павловић Банка - Фото: РТРС
Павловић БанкаФото: РТРС

Један од учесника састанка, који је желио да остане анониман, у разговору за "Искру" испричао је да су том сусрету присуствовали и градоначелник Бијељине Мићо Мићић и бивши директор компаније "Слобомир" Благо Благојевић.

Према његовим ријечима, састанак је иницирао Слободан Павловић због оптужби које је Босић пласирао у јавност на рачун Павловић банке, али и Милорада Додика у вези са његовим кредитом који је подигао код ове банке.

Наводи да је Павловић тада упитао Босића зашто наноси штету њему и његовој банци, вршећи атак на банку у вези са кредитом Милорада Додика, кад је тај кредит потпуно регуларан и чист и у чијем додјељивању није било никаквих незаконитости.

"Босић му је тада осионо рекао: 'Милорад Додик мора да иде у затвор'. Када му је Павловић поновио да је све легално око Додиковог кредита, Босић је рекао да се не разумије у економију и да су му његови савјетници, којима вјерује, презентовали причу око кредита, али да добро зна да жели да Додик заврши у затвору", испричао је извор "Искре" са састанка.

Посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Милица Марковић каже за портал "Искра" да је након конференције за новинаре предсједника Републике Српске Милорада Додика, на којој је показао "спорни" уговор са Павловић банком о кредиту којег је подигао 2007. године, а за који Тужилаштво БиХ тврди да није ни постојао и ако већ јесте - да је документација уништена, сасвим јасно да је "Тужилаштво БиХ политичким прогоном мотивисано од такозваног Савеза за промјене или директније речено од лидера СДС-а Младена Босића".

"Сада када су видјели да ни на тај начин не могу срушити Додика, такозвани Савез за промјене по ко зна који пут позива предсједника да поднесе оставку не би ли напокон они, пријеким путем, преузели власт у Републици Српској", навела је Марковићева.

Према њеним ријечима, они при томе себе представљају као неког ко се залаже за нормално и цивилизовано друштво, а овамо су се својски трудили да се притвори Павловић и запослени и пословање једне успјешне банке доведе у питање.

"Лицемјерно је да сада да тај исти СДС 'позива грађане и пословне субјекте да наставе уобичајено пословање са Павловић банком' јер су се својски трудили да руше све пред собом, па и Павловић банку", истиче Марковићева.