latinica  ћирилица
08/02/2016 |  17:13 ⇒ 21:57 | Аутор: РТРС

Одборници СНСД-а бојкотују рад локалног парламента у Вишеграду (ВИДЕО)

Шест одборника Савеза социјалдемократа, до даљњег неће учествовати у раду локалног парламента у Вишеграду. Одлука је ово општинског одбора СНСД-а, јер како кажу, поједини одборници владајуће коалиције злоупотребљавају Скупштинску говорницу.
Вишеград - одборници СНСД - Фото: РТРС
Вишеград - одборници СНСДФото: РТРС

У вишеградском СНСД-у кажу да ће бојкотовати рад скупштине до локалних избора. Разлог, самовоља, бахато понашање поједних одборника владајуће коалиције у току рада Скупштине.

„Говоре мимо утврђених тачака дневног реда, о стварима о којима не би требало да причају на Скупштини. Оптужују људе који не могу да им одговоре, јер им не дају приступ Скупштини. Мени као шефу клуба Вијећа народа Републике Српске из реда српског народа још никада нису дозволили присуство на сједници СО Вишеград. Мијењају пословник како они желе. Само се чује њихова прича, а нама не дају да кажемо што желимо", изјавио је Перо Петровић, предсједник општинског одбора СНСД-а Вишеград.

Предсједник Скупштине општине Вишеград, Суљо Фејзић каже да није упознат са одлуком локалног СНСД-а.

"Ни у писаној форми нити усмено нико се није обратио мени као предсједнику Скупштине са том информацијом. Знам да смо задњу сједницу завршили коректно и без икаквих проблема, и да сам заједно са одборницима СНСД-а изашао из скупштинске сале фино се поздравили и отишли. Нису ни једну примједбу имали на рад Скупштине", рекао је Фејзић.

Од 21 одборника локалног парламента, њих шест долази из редова СНСД-а. Они ће, како је најављено, присуствовати скупшинским колегијуму, али не и у раду Скупштине.