latinica  ћирилица
08/02/2016 |  15:37 ⇒ 16:01 | Аутор: РТРС

Одбојкашка репрезентација Српске први пут на међународном такмичењу

У Београду се од 25. јуна до 3. јула одржава 24. Свјетско школско првенство, на којем ће учествовати више од 768 ђака из 35 земаља.
Одбојкашка лопта - Фото: илустрација
Одбојкашка лоптаФото: илустрација

Утакмице ће бити игране у 11 дворана на 16 терена.

Горица Билак-Моцоња, виши стручни сарадник за школски спорт у Министарству породице омладине и спорта и републички координатор за Мале олимпијске игре, каже да ово историјски моменат за школски спорт Српске.

"Ми смо поносни, свираће химна Републике Српске. Од како смо прошле године постали чланови Међународне федерације школског спорта, ово је прво такмичење на којем ћемо наступити. Српску ће представљати ученици Средњошколског центра "Светозар Ћоровић" из Љубиња, који су шест година узастопсно побједници Малих олимпијских игара", рекла је Горица Билак-Моцоња за Радио Републике Српске.

Из Министарства поручују да ће одбојкаши имати сву подршку на овом такмичењу.

Репрезентација Републике Српске наступиће у групи Ц, са селекцијама Италије, Шпаније и Кипра.

"Иако смо добили тешку групу сигурна сам да се наши одбојкаши неће предати без борбе. Не треба трошити ријечи на остале репрезентације, зна се шта је Италија у свијету одбојке. Међутим, сигурна сам да ће наши представници оставити срце на терену за национални дрес", додаје Горица Билак-Моцоња.

Осим одбојкаша, Српску ће на овом такмичењу предствљати и један одбојкашку судија.