latinica  ћирилица
08/02/2016 |  15:16 ⇒ 15:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Нова Лагунина издања најчанијих књига домаћих аутора

"Права историја свијета" група аутора окупљена око сајта "Нјуз.нет" објављена у издању Лагуне крајем прошле године сада доживљава четврто издање и заузела је прво мјесто на листи Лагуниних актуиелних бестслера.
Илустрација - Фото: РТРС
ИлустрацијаФото: РТРС

Ова забавна, духовита, оригинална књига нуди читаоцима историју какву до сада нису познавали: од тренутка кад је Адам посумњао да га Ева вара до параноје Бобија Фишера.

У књижаре стиже четврто издање књиге “Анђео атентата“ Светислава Басаре, који се нашао у најужем избору за Нинову награду.

Басара кроз немогућ дијалог двојице протагониста, аустроугарског надвојводе Франца Фердинанда, с оне стране гроба, и посмртног секретара Фердинанда Берхтолда даје другачије виђење Сарајевског атентата, његових узрока и посљедица.

Са непресушним хумором и иронијом писац обесмишљава стереотипна историјска тумачења и нуди своју, умјетнички увјерљиву, истину о пресудним догађајима који су довели до Првог свјетског рата.

У продаји ће се ускоро наћи и треће издање књиге "Корени" Добрице Ћосића. Овај модеран класик срске књижевности, смјештен у вријеме политичких промјена и превирања српског грађанског друштва с краја XИX и почетком XX вијека, прати животе Аћима Катића, човјека традиционалног кова и радикала, и његових синова Вукашина и Ђорђа.

Ово је прича о српским коријенима XИX вијека, како су настајали и развијали се и гдје су прекинути.