latinica  ћирилица
08/02/2016 |  14:51 | Аутор: Б92

Скупштина Београда: Подиже се споменик легендарном Рајку Митићу

Скупштина Града Београда усвојила је информацију о подизању споменика Рајку Митићу испред стадиона Црвене звезде који носи његово име.
Рајко Митић - Фото: B92
Рајко МитићФото: B92

Градски менаџер Горан Весић рекао је да је Скупштина града усвојила информацију иако ће споменик бити подигнут на земљишту које је власништво Црвене звезде.

Весић је такође истакао да ће споменик бити финансиран донацијом угледних звездаша што значи да град неће коштати ни динар.

“Звезда је, поред тога што споменик Рајку Митићу подиже сама и на свом земљишту, затражила сагласност надлежне градске комисије и то је процедура коју треба да поштују сви у граду, без обзира да ли су у питању спортски клубови, општине или удружења грађана“, рекао је Весић.

Како се наводи у саопштењу Скупштине Града, Весић је истакао да је Митић легендарни фудбалер Црвене звезде, али и српског фудбала и дио наше спортске историје.

“Веома ми је драго зато што ће Рајку Митићу испред стадиона који носи његово име бити подигнут споменик“, додао је Весић.

Споменик ће бити откривен 4. марта на Звездин рођендан. Тог дана биће свечано постављена и табла са именом улице Рајко Митић која се налази одмах поред стадиона.

“То је дуг који Србија има према једном од својих највећих фудбалера у доказ да се сјећамо свих оних људи који су дали допринос развоју нашег спорта“, рекао је Весић.