latinica  ћирилица
08/02/2016 |  13:41 | Аутор: СРНА

У сриједу додјела награда за најљепши рукопис

У Бањалуци ће у сриједу, 10. фебруара, бити отворена изложба најљепших ћирличних рукописа и уручене награде добитницима "Златног", "Сребрног" и "Бронзаног пера".
Народна и универзитетска библиотека Републике Српске - Фото: РТРС
Народна и универзитетска библиотека Републике СрпскеФото: РТРС

Српско просвјетно и културно друштво "Просвјета" и Градски одбор Бањалука, у сарадњи са Републичким педагошким заводом, расписали су наградни конкурс за избор најљепшег ћириличног рукописа у четири категорије учесника - млађи основци, старији основци, средњошколци и остали грађани.

Конкурсу се одазвало више од 100 основних и средњих школа у Републици Српској и 38 учесника из категорије остали грађани, саопштено је из "Просвјете".

Школе су реализовале такмичење у својој средини и најљепше рукописе послале на адресу Друштва.

Комисија за избор најљепшег ћириличног рукописа је 27. јануара, на дан Светог Саве, извршила проглашење "апсолутних" побједника у краснопису у свим категоријама учесника, којима ће, осим диплома "Златно", "Сребрно" и "Бронзано перо", бити уручене књиге и новчане награде.

Од свих најљепших ћирличних рукописа штампана је покретна изложба, која ће "кренути на пут слављења ћирилице и лијепог писања".

Премијерно отварање изложбе и уручење награда добитницима биће одржано у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске у сриједу, 10. фебруара, у 13.00 часова.