latinica  ћирилица
08/02/2016 |  12:41 | Аутор: РТС

Ранијери: Притисак је на другима, не на нама

Тренер Лестера Клаудио Ранијери рекао је да су највећи конкуренти његове екипе за освајање титуле у Премијер лиги сада под великим притиском пошто морају да надокнаде пет бодова заостатка, колико имају његови фудбалери на првом мјесту на табели.
Лестер Сити - Манчестер Сити - Фото: Getty Images
Лестер Сити - Манчестер СитиФото: Getty Images

У дербију Премијер лиге Лестер је у суботу на гостујућем терену побиједио Манчестер сити са 3:1 и стекао пет бодова предности на табели над Тотенхемом и Арсеналом.

"На почетку сезоне смо били под притиском пошто је циљ био да опстанемо у Премијер лиги, али сада је притисак на осталим клубовима који су потрошили много новца како би освојили Лигу шампиона и Премијер лигу. Важно је да останемо концентрисани, чврсто на земљи. То је важно пошто, први пут у животу, ови играчи раде посебне ствари. Важно је да се не осврћемо", рекао је Ранијери, пренијели су британски медији.

Ранијери је навео да би на екипу могао да утиче притисак трке за титулу, али и да је тражио од својих играча да искористе искуство из борбе за опстанак у лиги прошле сезоне.

"Притисак, то би могло да буде проблем, али важно је да останемо мирни. Играчима би могло да помогне искуство из прошле сезоне", рекао је Ранијери.

У 25 кола у Премијер лиги Лестер је остварио 15 побједа и претрпио само два пораза, најмање у лиги. У сљедећем колу у недјељу Лестер ће играти на гостујућем терену против трећепласираног Арсенала.