latinica  ћирилица
08/02/2016 |  07:57 | Аутор: СРНА

Опрезно - учестали одрони

Ауто-мото савез Републике Српске савјетује возаче да буду опрезни због учесталих одрона на више путних праваца у Српској и Федерацији БиХ.
Одрон (илустрација) - Фото: Screenshot
Одрон (илустрација)Фото: Screenshot

Одрони су учестали на путним правцима Карановац - Црна Ријека - Мркоњић Град, Рогољи - Млиништа, Језеро - Ново Село, Карановац - Кнежево - Угар, Саставци - Устипрача, Вишеград - Вардиште, Бродар - Рудо и Добро Поље - Миљевина - Брод на Дрини.

Одрона има и на путевима Прозор - Јабланица, Сарајево - Фоча, Бугојно - Нови Травник и Црна Ријека - Јајце.

Из АМС упозоравају возаче на поледицу у вишим планинским предјелима и преко превоја, као и на повремено јаке ударе вјетра на јужним и југозападним крајевима.

На путевима на којима се изводе радови, измијењен је режим вожње, а саобраћај је регулисан привременом сигнализацијом.

Због изградње аутопута Бањалука - Добој до краја године измијењен је режим саобраћаја у насеобини Лишња, на магистралном путу Клашнице један - Прњавор. Измјена режима саобраћаја на снази је од 7.00 до 19.00 часова сваким даном, осим недјеље. Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка.

На регионалном путу Горња Вијака један - Горња Вијака два саобраћај ће привремено бити преусмјерен на новоизграђену саобраћајницу због изградње вијадукта на аутопуту Бањалука - Добој, на дионици Прњавор - Добој.

На магистралном путу Бијељина - Брчко у току је изградња обилазнице око Брчког па је у насељу Гредице измијењен режим саобраћаја. Режим саобраћаја измијењен је и у насељу Горице, на дионици пута Брчко - Лончари. Предвиђено је да радови трају до 26. јуна.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Пољем, на граници БиХ и Црне Горе, могућ је саобраћај за аутобусе који имају више од 22 сједишта и чија највећа дозвољена маса прелази пет тона, као и за возила чија укупна маса не прелази 16 тона.

Из АМС напомињу да на мјесту великог клизишта у дужини од 20 метара, укупна ширина пута износи три метра, те да је тај дио пут обиљежено адекватном вертикалном саобраћајном сигнализацијом.

У току је санација клизишта на регионалном путу Вијака два - Разбој, па се саобраћај одвија једном саобраћајном траком, уз наизмјенично пропуштање возила.

На истој дионици пута преко моста у Драгаловцима забрањен је саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од пет тона и висине веће од три и по метра.

Због санације коловоза на дионици регионалног пута Укрина - Вијака, у Вијачанима се повремено саобраћа једном траком. Једном траком возила саобраћају и на регионалном путу Карановац - Митровићи на мјесту клизишта.

Због изградње регионалног пута Невесиње - Берковићи, на дионици Војне - Зови До, саобраћај се одвија успорено.

На регионалном путу Братунац три - Дрињача и даље је на снази забрана за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и за аутобусе класе М3. Забрана се не односи на аутобусе превозника "Дринатранс" из Зворника.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања на прелазак границе.

Без обзира на повољне временске услове, возачима се савјетује да возе максимално опрезно и да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.