latinica  ћирилица
05/02/2016 |  20:38 ⇒ 20:57 | Аутор: Б92

Пелегрини: Меч са Лестером неће одлучити првака

Предстојећег викенда у Премијер лиги се игра један од кључних мечева у борби за титулу, неочекивани лидер Лестер гостује првом пратиоцу Манчестер Ситију.
Мануел Пелегрини - Фото: AFP
Мануел ПелегриниФото: AFP

"Лисице" имају три бода више од "грађана" уочи 25. кола, а у првом дуелу крајем децембра су ремизирали без голова.

"Није још увијек највећи меч сезоне, можемо побиједити или изгубити ову утакмицу, али Премијер лига неће бири ријешена. Имамо у оптицају још 39 бодова", рекао је менаџер Ситија Мануел Пелегрини.

Пелегрини је упоредио тим Лестера са екипом Виљареала која је под његовим вођством стигла до полуфинала Лиге шампиона 2006. године.

"У фудбалу не прави увијек новац разлику, наравно да мораш куповати играче ако желиш титулу, али сваке године има изненађења. У Лестеру сви мисле и раде исту ствар истовремено, то може да парира новцу", рекао је Пелегрини.

Менаџер Ситија као Лестерову предност истиче мањи број мечева у односу на ривале и изостанак повреда, па Клаудио Ранијери може да сваког викенда игра са истим тимом.

"Не знам може ли се поредити са оним што смо ми урадили са Виљареалом, али је слично. Били смо други у Примери и у полуфиналу Лиге шампиона. Можда Лестер није тим који има велики посјед лопте, али се одлично брани и са много концентрације и брзине игра контранападе. Када као менаџер имаш тако посвећене играче, то је најважнија ствар", закључио је Чилеанац.

Пелегрини на мечу у суботу неће моћи да рачуна на Хесуса Наваса, који ће паузирати најмање три недјеље, као ни на капитена Венсана Компанија, иако се Белгијанац вратио тренинзима са првим тимом.