latinica  ћирилица
05/02/2016 |  20:19 | Аутор: Б92

Стефан Бабовић у Војводини

Доскорашњи фудбалер Партизана Стефан Бабовић каријеру ће наставити у новосадској Војводини, преносе локални медији.
Стефан Бабовић (ФОТО: MN Press) -
Стефан Бабовић (ФОТО: MN Press)

Искусни плејмејкер је био на корак од окончања играчке каријере јер није успио да договори сарадњу са холандским Фејенордом.

Међутим, одазвао се позиву тренера Војводине Ненада Лалатовића и у наставку сезоне ће бити организатор игре новосадског клуба.

Бабовић би требало да преузме улогу доскорашњег капитена Мирка Иванића који се преселио у БАТЕ Борисов, те да буде ментор младим играчима Воше, прије свега Лазару Зилчићу (18) и Урош Стаменићу (19).

Он је протеклу полусезону провео у Партизану с којим је у јануару споразумно раскинуо уговор и трећи пут у каријери напустио Хумску.

Играо још за ОФК Београд и Вождовац у Србији, те француски Нант, шпанску Сарагосу и кратко за холандски Фејенорд на позајмици.

Бабовић је седмо појачање Војводине ове зиме, послије Милана Степанова, Дејана Мелега, Милана Милинковића, Филипа Малбашића, Немање Милетића и Душана Јованчића.

Војводина је тренутно пета у Суперлиги Србије са 35 бодова, 27 мање од лидера Звезде, два од Чукаричког и Борца, а један од Партизана.

Новосађане очекује и четвртфинале Купа гдје ће 2. марта играти против Јавора у Ивањици.