latinica  ћирилица
05/02/2016 |  19:56 ⇒ 20:20 | Аутор: СРНА

Фоча: Марковић и ОК "Маглић" најбољи у 2015. години

На свечаности Спортског савеза општине Фоча, која је одржана вечерас, стонотенисерка "Перућице" Снежана Марковић проглашена је за најбољег спортисту општине у 2015. години, а Одбојкашки клуб "Маглић", заједно мушка и женска екипа, за најбољи спортски колектив.
Фоча: Најбољи спортисти - Фото: СРНА
Фоча: Најбољи спортистиФото: СРНА

Марковићева је награду заслужила сребрном медаљом са Балканског првенства за млађе сениоре, коју је са репрезентацијом БиХ освојила у Македонији, те бројним медаљама са међународних турнира и домаћих такмичења.

"Протекла година за мене је била јако успјешна, а ово признање ће ме додатно мотивисати за будуће резултате", рекла је шеснаестогодишња стонотенисерка из Фоче.

Фочански одбојкаши у прошлој години освојили су друго мјесто у шампионату Српске, а у текућој сезони су први и на добром су путу да се пласирају у Премијер лигу, док су дјевојке у 2015. години биле златне на Међуопштинским омладинским спортским играма /МОСИ/ у Пожеги.

Жири Спортског савеза за најбољег тренера изабрао је кормилара Кошаркашког клуба "Сутјеска" Миленка Ивановића, а младог фудбалера "Сутјеске" Владана Даниловића за најперспективнијег спортисту.

Признања најбољима уручио је начелник општине Фоча Радисав Машић, који је честитао спортистима на одличним успјесима и нагласио да ће општина наставити да помаже развој спорта.

"Сваке године у буџету општине планирамо око 400.000 КМ, које равномјерно дијелимо нашим клубовима, посебно онима који остварују запажене резултате. Тај износ средстава смо задржали и за ову годину", напоменуо је Машић.

На овој традиционалној свечаности, која је одржана у Центру за културу и информисање, признања су уручена и најбољим појединцима свих спортских колектива у Фочи.