latinica  ћирилица
05/02/2016 |  17:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Аксентијевић: Зауставићу поново Рикардиња

Голман футсал репрезентације Србије Миодраг Аксентијевић рекао је данас да Поругалац Рикардињо не може сам да побиједи његов тим и поручио да жели да препише рецепт када на посљедња два дуела није примио гол од најбољег играча свијета.
Миодраг Аксентијевић - Фото: ТАНЈУГ
Миодраг АксентијевићФото: ТАНЈУГ

"Немогуће је да голман спреми тактику за Рикардиња јер је непредвидив. Не само за голмане, већ и играче. Човјек је од потеза и имам поштовање према њему, али не бих рекао да сам може да добије Србију. Играли смо посљедња два пута против њих у Хрватској и Зрењанину и није нам дао гол. Вјерујем да ће тако остати и сада", рекао је Аксентијевић Танугу у хотелу Краун плаза.

Аксентијевић поручује да су амбиције веће од четвртфинала, које је раније обезбијеђено и да је тријумф неопходан како би се избјегла Шпанија.

"Нисмо растерећени. Уколико лоше прођемо са Португалијом, идемо на Шпанце и биће још теже. Реалност је једна, тада нам се пут сужава и шансе за медаље су много мање. Ово је прекретница и од ове утакмице зависи полуфинале", јасан је голман Србије.

Сјајни чувар мреже истиче да не жели да пријети Поругалији, за коју је рекао да је велесила у футсалу.

"Надам се да ћемо срцем, тимским духом и публиком надокнадити њихову технику и физичку спрему како бисмо направили прво изненађење на првенству, које би било у свјетским оквирима. Европско првенство је у Србији и то је најбоље мјесто за то", додао је он.

Португалци су чак три пута били непремостива препрека за Србију, али Аксентијевић вјерује да је дошло вријеме да се ствати промијене.

"У данашњем тренутку разлика је најмања у односу на све сусрете. Од Португалије смо 2010. године изгубили четири разлике, а потом смо два пута поражени са 2:1. Свиђа ми се што нам не одговара неријешено јер излазимо да играмо, борићемо се и само тако можемо да направимо резултат", рекао је он и аналазирао Португалце.

"Осим Рикардиња, остале играче не бих ставио испред наших. Искусни су, играју у великим клубовима, али индивидуално нису бољи", закључио је Аксентијевић.

Утакмица групе А Европског првенства између Србије и Португалије игра се сутра од 21 сат.