latinica  ћирилица
05/02/2016 |  16:04 | Аутор: РТС

Умару каријеру наставља у кинеском Чанчунг Јатаију

Фудбалер Партизана Абубакар Умару каријеру ће наставити у кинеском Чанчунг Јатаију, потврдио је спортски директор Ивица Илиев београдским извјештачима са припрема на Кипру.
Абубакар Умару - Фото: Novosti.rs
Абубакар УмаруФото: Novosti.rs

Управа црно-бијелих прихватила је понуду вриједну 1,2 милиона евра од клуба, којег са клупе води бивши тренер Црвене звезде Славиша Стојановић.

Абубакар је већ играо у Кини, за Јанбин и Гванжу РФ, одакле је послије прешао у Црвену звезду, а потом ОФК Београд, Војводину и Беверен.

Камерунац напушта Партизан послије једне полусезоне и само 20 утакмица, на којима је постигао девет голова.

Радна група Партизана јуче је одлучила да врати Андрију Живковића са припрема првог тима на Кипру и прикључи га "групи професионалних фудбалера на које клуб не рачуна" у Београду, а данас му је та одлука и уручена.

Живковић је јутрос напустио хотел у Никозији и током поподнева стиже у Београд.

Већ неколико недјеља траје сага у вези са Живковићевим статусом у Партизану. Његови представници су одбили састанак с управом и потписивање новог уговора, па је Радна група одлучила да Живковића врати с припрема и пошаље га у Телеоптик.

Иако се у јавности спекулисало да ће, због тога што 19-годишњи фудбалер није продат током зимског прелазног рока, црно-бијели бити у обавези да плате 2,5 милиона евра менаджеру Пинију Захавију, ситуација је још гора по клуб из Хумске 1, пише Моцарт спорт.

Партизану ће, према писању тог портала, на наплату стићи додатних 600.000 евра казне зато што у августу прошле године није продао и преосталих 25 процената економских права Аполону са Кипра.

Нове детаље уговора новинарима је открио Владимир Вулетић, члан Радне групе која руководи Партизаном.