latinica  ћирилица
05/02/2016 |  15:39 | Аутор: РТС

ФСС подржава Инфантинија за предсједника ФИФА

Предсједник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић рекао је да ће национални савез на изборима за предсједника Медјународне фудбалске федерације (ФИФА) подржати Италијана са швајцарским држављанством Ђанија Инфантина.
Ђани Инфантини - Фото: AP
Ђани ИнфантиниФото: AP

ФСС је један од пет европских националних савеза који је покренуо иницијативу да Инфантино буде предложен за функцију предсједника ФИФА.

Дубоко вјерујем да та чињеница адекватно свједочи о нашим плановима, као и значају којег заузимамо у покренутој мисији да досадашњи генерални секретар УЕФА буде изабран на мјесто првог човјека свјетског фудбала", изјавио је Караџић за сајт ФСС.

Он је додао да се Инфантино професионалним, стручним и дугогодишњим радом истакао као модеран и квалитетан фудбалски радник, у потпуности спреман да заузме највише мјесто у најпопуларнијем свијетском спорту.

"Због свега наведеног, ФСС снажно стоји на увјерењу да је Инфантино најбољи кандидат за избор на мјесто предсједника ФИФА", закључује Караџић.

Уз Инфантина, кандидати за насљедника Сепа Блатера на челу ФИФА су јордански принц Али Бин ел Хусеин, шеик Салман бин Ибрахима ек Калифа из Бахреина, Француз Жером Шампањ и Јужноафриканац Токи Сексвејл.

Избори за новог предсједника ФИФА одржаће се 26. фебруара у Цириху.