latinica  ћирилица
05/02/2016 |  15:39 ⇒ 17:57 | Аутор: РТРС

Гацко: Усвојен буџет за текућу годину (ВИДЕО)

Скупштина општине Гацко усвојила је данас буџет за текућу годину, у износу од 9.492.000 марака, и мањи је за око 4 одсто у односу на прошлу годину.
Гацко - Скупштина општине - Фото: РТРС
Гацко - Скупштина општинеФото: РТРС

На истој сједници, прихваћено је и кредитно задужење Општине, као и одлука о стопи пореза на непокрентости.

Исти износ буџета био је на децембарској сједници, али тада није добио довољан број гласова. Мањи је за око 400.000 марака, и односи се углавном на двије приходовне ставке.

- У једном дијелу то се односи на ренту, а у другом на порез на лична примања, сваке године. Наш буџет се стабилизовао на око 9,2 до 9,3 милиона, зависи од грантова у текућој години - каже Милан Радмиловић, начелник општине Гацко.

Буџетом је предвиђено смањење плата, грантова и субвенција. За капитална улагања, предвиђено је 1.250.000 марака. Кредитом од четири милиона марака, финансираће се изградња спортске дворане, улица и паркинга. За реконструкцију локалних путева, умјесто милион марака из кредита, биће издвојено 850.000 марака. Разлика ће бити утрошена за реконструкцију објеката централне основне школе, подручног одјељења у Автовцу и Средњошколског центра.

Порез на непокретности, по стопи од 0,20 одсто, идентичан је прошлогодишњем. Реално, новчано би могао да буде мањи, с обзиром на то да су одборници данас усвојили одлуку о различитој висини вриједности непокретности, по општинским зонама.