latinica  ћирилица
05/02/2016 |  15:28 ⇒ 20:38 | Аутор: РТРС

Вучуревић саслушан у вези са запошљавањем у градској администрацији (ВИДЕО)

Група незапослених грађана Требиња поднијела је кривичну пријаву против градоначелника Славка Вучуревића.
Славко Вучуревић - Фото: РТРС
Славко ВучуревићФото: РТРС

Грађани који су пријаву поднијели као Н.Н. лица, Вучуревића терете за незаконито запошљавање 20 радника у градској Админитративној служби. Како су ових дана надлежне институције, од тужилаштва до полиције, почеле провјере навода из поменуте пријаве, Славко Вучуревић сазвао је конференцију за новинаре на којој је изнио низ оптужби на рачун Окружног тужилаштва Требиње.

Иако Вучуревић у вербалним оптужбама не штеди Окружно Тужилаштво из Требиња, за које каже да га треба распустити, пријава групе грађана поднесена је заправо Републичком тужилаштву. Одатле је Окружном тужилаштву Требиње наложено да испита наводе пријаве.

Срђан Вукановић, службеник за односе с јавношћу Окружног тужилаштва каже да је група грађана Требиња поднијела  пријаву против С. Вучуревића због повреде права радника.

Вучуревић све назива типичном политичком пресијом и правним насиљем које проводи Окружно Тужилаштво.

 - Сматрам да је тужилаштво потпуно политички инструментализовано и да је средство политичког обрачуна актуелне власти са непослушним и опозиционим градским властима - каже Вучуревић.

Осим двадесет запослених у Градској администрацији, наводно је спорно запошљавање једне раднице у Центру за социјални рад. Директорка Центра каже да је ријеч о кћерки погинулог борца и да је све урађено по закону.

- Ја сам саслушана у Одјељењу за привредни криминал, иако је инспекција рада утврдила да је све у реду - каже Мила Марић, директорка Центра за социјални рад.

За сада, кажу из Окружног тужилаштва, наводи се само провјеравају.

- Истрага се још не води него се провјеравају наводи из пријаве, уколико се наводи покажу тачни, онда ће се покренути и звачнична истрага - каже Вукановић.

Не стоје ни Вучуревићеве тврдње да је Тужилаштво неуобичајено експресно узело у рад овај предмет – демантују из ове институције . Наиме, пријава групе незапослених Н.Н. лица против Вучуревића поднесена је још 2013. године.