latinica  ћирилица
05/02/2016 |  14:04 ⇒ 15:16 | Аутор: СРНА

У суботу сунчано и прохладно

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити сунчано и прохладно вријеме, уз мањи пораст температуре током дана.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

Јутро ће бити претежно ведро и хладно, поготово на истоку гдје ће мраз бити јак, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура износиће од минус седам до минус један, а дневна од два до осам, на југу, сјеверу у сјеверозападу до 15 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб, јужни и југозападни.

У недјељу се очекује топлије, вјетровито и облачно вријеме. На југу и западу крајем дана могућа је мјестимично слаба киша, док ће у осталим предјелима и даље бити суво.

У централним, источним и сјевероисточним подручјима данас је преовладавало претежно облачно вријеме, а у осталим крајевима било је сунчано.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус 10 степени, Чемерно минус четири, Иван-седло минус три, Хан Пијесак и Калиновик минус два, Сарајево и Соколац минус један, Тузла нула, Сребреница, Гацко, Дринић и Бугојно један, Рудо, Добој, Зворник Јајце и Зеница два, Мркоњић Град, Фоча, Рибник, Вишеград, Бијељина, Дрвар и Горажде три, Градачац и Ливно четири и Невесиње пет степени Целзијусових.

У Санском Мосту у 13.00 часова измјерено је шест степени Целзијусових, у Билећи, Српцу, Приједору и Новом Граду седам, Бањалуци и Бихаћу осам, Требињу девет, Неуму, Стоцу и Чапљини 10 и Мостару 11 степени Целзијусових.