latinica  ћирилица
05/02/2016 |  13:22 | Аутор: Агенције

Ђоковић: Роџер Федерер за мене представља инспирацију

Новак Ђоковић освајач је 11 Гранд Сламова, а и даље на првом мјесту стоји Роџер Федерер.

Сјајни Швајцарац и по многима најбољи и најелегантнији тенисер свих времена има 17, а управо у њему Новак Ђоковић види инспирацију:

“Роџер је на много начина инспирација многим људима. Он је велики шампион, неко ко је веома истрајан. Он наставља да игра у својим годинама на највишем нивоу. Одиграли смо прошле године два Гренд Слем финала, на Вимблдону и УС опену. Стигао је поново у Мелбрурн до полуфинала, тако да дефинитивно не одустаје. Он осјећа да још увијек може да се бори за највеће трофеје и не видим због чега би престао да игра. Не постоји разлог. Он игра на веома високом нивоу. Креће се добро, игра сјајно, а има 34 године“, рекао је Ђоковић.

Најбољи тенисер свијета каже да га Федереров примјер охрабрује јер, како каже, има жељу да игра тенис још барем пет година на највишем нивоу.

“То и мени даје одређени комфор и узбуђење јер дефинитивно имам осјећај да имам испред себе још много година. Да ли ћу успјети да у тим годинама играм на том нивоу? Не знам, али ћу свакако дати све од себе“, казао је Ђоковић.