latinica  ћирилица
05/02/2016 |  11:36 | Аутор: СРНА

Васић: Српска треба стално да износи свој став о НАТО-у

Члан Главног одбора СНСД-а Рајко Васић рекао је да је очито да је Нато у БиХ почео да примјењује тактику која се проводи и за црногорско подручје, а то подразумијева што мање иритирања јавности док се, истовремено, све више људи увлачи у систем Нато прекривача.
Рајко Васић - Фото: Screenshot
Рајко ВасићФото: Screenshot

Васић је изјавио да главни играчи Нато интеграција у Републици Српској, као Младен Иванић, члан Предсједништва БиХ, дају умирујуће изјаве по шаблону - Док Србија није у Нато не треба ни БиХ да буде у тој алијанси.

"Друга два важна пункта Нато интеграција, одувијек су била министарства одбране и иностраних послова. Некомпететни министар /иностраних послова у Савјету министара БиХ Игор/ Црнадак није тако вјешт као Иванић па је у Бугарској говорио о тежњи и жељи БиХ да буде члан Нато савеза, демантујући, касније ту изјаву као незграпно пренешену", истакао је Васић.

Када се узме у обзир стално инсистирање да се бивше ЈНА базе књиже на БиХ, као што је Мањача, да се на БиХ књижи и сва такозвана "државна имовина", каже Васић, јасно је да територијалисти Нато раде пуном паром.

Он је нагласио да је за Републику Српску, стога, важно да непрестано износи свој став о Нато интеграцијама и то много јасније и чвршће од везивања за Србију, јер је останак Српске извјеснији у неутралној зони него у интегрисаној зони Нато пакта који не познаје регије, ентитете и националне оквире.

"Та обавеза јасног опређељења стоји пред свим политичким снагама, па је тим чудније што се Српска демократска странка не оглашава о тој теми. Као да чека шта ће бити повољније за њену дневну корист у власти или је прихватила тактику Нато пакта да се јавност поштеди јасних ставова", истакао је члан Главног одбора СНСД-а Рајко Васић.