latinica  ћирилица
05/02/2016 |  10:45 | Аутор: СРНА

Котор Варош: Потрошио паре и измислио да је опљачкан

Мушкарац из Котор Вароши, чији су иницијали Д.Ј. /46/ потрошио је 650 КМ, након чега је сам себи нанио повреде по стомаку и грудима како би пријавио лажно разбојништво.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Полицијској станици Котор Варош синоћ око 22.45 часова из Службе хитне помоћи пријављено је да им се за помоћ обратио Д.Ј. из Котор Вароши, који је имао видне повреде грудног коша и стомака, саопштено је из Центра јавне безбједности Бањалука.

Приликом прегледа повријеђени Д.Ј. је рекао да су га јуче око 16.00 часова пресрела два њему непозната мушкарца, одвела га у оближњу гаражу, нанијела му повреде и украли му око 650 КМ.

Полиција је на основу прикупљених информација и доказа утврдила да је оштећени сам себи нанио повреде и да је претходно потрошио паре, те да није извршено кривично дјело разбојништво.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се по комплетирању предмета извјештај достави надлежном тужилаштву о предузетим мјерама и радњама, а да се током истраге утврди да ли постоје елеменати за кривично дјело лажно пријављивање кривичног дјела.