latinica  ћирилица
05/02/2016 |  09:57 | Аутор: СРНА

Шамац, Модрича и Брод домаћини дјеце са Космета

Општине Шамац, Брод и Модрича угостиће у августу по 50 дјеце са Косова и Метохије, која ће боравити у Републици Српској у организацији Одбора за помоћ Србима са Космета, рекао је предсједник овог одбора Милорад Арлов.
Шамац: Сарадња са Србима са Космета - Фото: СРНА
Шамац: Сарадња са Србима са КосметаФото: СРНА

Он је навео да је Одбор по пети пут покренуо пројекат "Спојимо српску дјецу Космета и Републике Српске", који је подржала Управа за сарадњу са Србима у региону при Министарству спољних послова Србије, а укључиће се и министарства породице, омладине и спорта, те просвјете и културе Српске.

Арлов је позвао све локалне заједнице у Српској да се укључе у овај хумани пројекат, додајући да је позив за учешће отворен до 31. марта.

"Циљ овог пројекта је да нашем народу на Косову и Метохији покажемо да је Српска са њима у свим годинама муке и проблема кроз које пролази", рекао је Арлов.

Он је подсјетио да је општина Шамац претходних година учествовала у овом пројекту, те да ће то урадити и ове године, а придружиће јој се и општине Брод и Модрича.

"Ове године доводимо најбоље ученике из српских основних школа са Космета, који ће боравити у Српској од 20. до 27. августа", рекао је Арлов.

У Шамцу је одржана сједници Општинског одбора за сарадњу са Србима на Космету на којој је разматрана реализација акције помоћи српској ђеци са Косова која је проведена поводом божићних и новогодишњих празника.

"Послали смо за празнике 160 пакетића за дјецу из Липљана и 40 за дјецу из Новог Брда, која су љетос боравила у Шамцу", рекао је предсједник Општинске Борачке организације Шамац Лазар Благојевић.