latinica  ћирилица
05/02/2016 |  07:52 ⇒ 09:07 | Аутор: ТАНЈУГ

Обама: Вјера може да помогне против страха

У Вашингтону је одржан традиционални Национални молитвени доручак, а присутним званицама обратио се амерички предсједник Барак Обама који је рекао да религија може да помогне људима да превазиђу страхове и како је њему помогла у обављању посла.
Барак Обама (фото: Twitter ‏@FoxNews) -
Барак Обама (фото: Twitter ‏@FoxNews)

У свом излагању на молитвеном доручку, Обама је говорио о томе како вјера може да помогне у превазилажењу страха који може да подстакне себичне импулсе, што може да наруши везе у заједници.

"То је примална емоција, страх, нешто што сви можемо да искусимо. И може да буде заразан и да се шири кроз друштва и нације. Ако допустимо да нас обузме, посљедице страха могу да буду горе него било каква пријетња споља", рекао је он, пренио је Глас Америке.

Обама је пристсувовао молитвеном доручку дан послије посјете џамији у Балтимору, у држави Мериленд, што је била прва таква посјета од када је ступио на дужност предсједника. Обама је том приликом нагласио да и муслимани обављају дужност у полицији, обавјештајним службама и војсци и да чине напоре како би САД била сигурна земља, пренијеле су агенције.

"Антимуслиманска реторика у САД никада неће бити добродошла", рекао је амерички предсједник.

Предсједник САД је завршио говор молитвом пред бројним присутним лидерима.

"Молим се да одржимо своју обавезу да будемо добри лидери Божјег стваралаштва, ове дивне планете и молим се да свако дијете видимо као своје, вриједно љубави и нашег саосјећања, и молим се да се увијек боримо за правду", казао је Обама.

Било је ово осмо и посљедње присуство предсједника Обаме на молитвеном доручку, јер се његов други мандат завршава сљедећег јануара.

Молитвеном доручку присуствовала је и предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и федерални премијер Фадил Новалић.