latinica  ћирилица
03/02/2016 |  16:47 ⇒ 19:43 | Аутор: СРНА

Злојутро: Инсистираћу на поштовању права радника "Дубикотона"

Начелник општине Козарска Дубица Миле Злојутро потврдио је да ће инсистирати да менаџмент предузећа "Дубикотон", које је одлучило да отпусти 124 радника, испоштује све законске одредбе и права отпуштених радника.
Миле Злојутро - Фото: РТРС
Миле ЗлојутроФото: РТРС

Злојутро је рекао да због обавеза директора предузећа Дражена Видовића данас није одржан најављени састанак са руководством тог колектива, али је истакао да ће бити одржан у наредним данима.

- Разговарао сам данас за групом радника предузећа "Дубикотон", који су добили отказе, и на њихов захтјев преузео обавезу да инсистирам код менаџмента тог предузећа на поштовању свих законских права радника, укључујући и исплату отпремнина и друге одредбе, које су наведене у отказима уговора о раду - нагласио је Злојутро.

Предузеће "Дубикотон" из Козарске Дубице отпустило је јуче 100 радника, а током овог мјесеца отказе ће добити још 24 радника. "Дубикотон" је једна од највећих предионица у Европи и запошљава највећи број радника у Козарској Дубици.

У том предузећу новинарима је потврђено да се на отупштање радника управа одлучила због неконкурентности производа на свјетском тржишту.