latinica  ћирилица
03/02/2016 |  13:10 | Аутор: СРНА

Бањалука-У двије акције ухапшено шест лица

На подручју Бањалуке у двије полицијске акције ухапшено је укупно шест лица.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

У акцији "Лауш" јуче су ухапшена лица чији су иницијали Ђ.Б. /20/ и А.М /22/, осумњичена за неовлашћену производњу и промет дрога.

"Претресом стана у Улици Ранке Шипке који користи Ђ.В. пронађено је и одузето 57 грама марихуане, вага за прецизно мјерење, те други прибор и предмети за производњу, паковање и распродају дроге", рекао је новинарима начелник сектора криминалистиче полиције Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука Дарко Новковић.

У акцији "Опасач" јуче су ухапшена четири лица чији су иницијали Г.Б. /45/, Д.М. /42/, Б.М. /27/ и М.Ц. /29/ из Бањалуке, а претресом куће, стана, помоћног и угоститељског објекта на шест локација на подручју Бањалуке које користе осумњичени пронађена су и изузета средства за извршење кривичних дјела и предмети који потичу из извршених кривичних дјела - накит, сатови, пајсери, бушилице, телевизори, као и 18 грама дроге "спид", више шприца и други предмети за конзумирање дроге.

"Обје акције резултат су вишемјесечне истраге", истакао је Новковић и додао да је о свему упознат дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, који је наложио да ухапшени након криминалистичке обраде буду пуштени на слободу, те да против њих буде достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима.

Срна незванично сазнаје да су акцији "Лауш" ухапшени Ђурђа Вујиновић и Александар Милетић, а у акцији "Опасач" Горан Бабић, Драган Милетић, Бојан Мрђеновић и Марио Црквенчић.