latinica  ћирилица
03/02/2016 |  09:19 ⇒ 09:24 | Аутор: Б92

Илиев и Вазура довели Суму у Партизан

Послије исцрпљујућих преговора између Партизана и Слована Сејдуба Сума би требао да потпише уговор са црно-белима на три и по године, преносе 'Вечерње новости'.
Сејдуб Сума - Фото: Getty Images
Сејдуб СумаФото: Getty Images

Како се наводи, у ноћи између уторка и среде, црно-бели су постигли споразум са Слованом из Братиславе поводом ангажмана омаленог везисте из Гвинеје, који тренутно игра на позајмици у Кацији из Кувајта.

Највећи дио посла је урадио Ивица Илиев, који је по доласку на Кипар, био на непрестаној телефонској вези са Словачком, да би после вишесатних разговора добио повратну информацију да је тамошњи клуб пристао да прода Суму.

Слован је најпре спустио тражену суму на 700.000 евра, али је и то било превише за управу црно-белих, да би генрални директор Партизана Милош Вазура успио да спусти цијену на негдје између 400.000 и 450.000 евра.

Само, прије него што крене натраг ка Европи, потребно је да се Словаци договоре са Кацијом око услова раскида позајмице, јер клуб из Кувајта није плаћао фудбалера.

Уговор са Слованом, за који је забиљежио 16 асистенција уз девет погодака од 2012. године, му истиче на љето, што је олакшало посао српском шампиону.

Сума ће бити четврто појачање Партизана, послије штопера Седрика Гогуе и Марка Јовановића, дефанзивног везног Евертона Луиса, голмана Бојана Шаранова и повратника са позајмице Исмаела Бека Фофане.

С друге стране, главни проблем тима из Хумске јесте ситуација око Андрије Живковића, пошто је најбољи играч Партизана враћен са припрема на Кипру.

Партизан пред старт прољећног дијела шампионата заузима четврто мјесто на табели, са бодом мање од чачанског Борца и Чукаричког, али и чак 26 у односу на лидера и вечитог ривала Црвену звезду.