latinica  ћирилица
30/11/2015 |  22:17 ⇒ 22:18 | Аутор: Б92

Вучић: Нема државног удара, не осјећам се угрожено

Ко је рекао државни удар? Медији и дио јавности све вријеме полемишу са једним новинаром који је лансирао тврдњу о државном удару, рекао је премијер Вучић.

"Новинар Драган Ј. Вучићевић је прије десет дана изнио неке ствари које нису сасвим истините, државни удар је када долази до промјене власти изнутра. У овом случају, ја не мислим да је било државног удара, ни снаге, ни воље, ни намјере. Овдје постоји перманентна намјера да се урушава Влада Србије, али није реч о државном удару", рекао је Александар Вучић за РТС.

"Дан прије тога је објављена моја потјерница на насловној страни тих новина. Нико није реаговао. Разумијем да је премијер најнападанија особа у држави и да некоме смета. Та медијска групација све вријеме тврди да нису поменули Вучића. А пише Вучић. Злоупотребљавају таквог човека (Корница) да оптуже премијера да је криминалац. Некоме се много журило са таквим нападом", казао је премијер.

"Ово је најтежа могућа оптужба за конкретно кривично дјело. Ја тог човека (Корница) нисам никада видио. Ја сам тражио додатно да одем на полиграф, против кога се води једна страшна кампања. А што се онда сви лажови плаше детектора лажи", нагласио је премијер.

"Нећу да дозволим да Србија буде рекетирана, да било ко уцјењује, дајте ми “Политику“ и “Новости“ као што су радили за вријеме владавине ДС-а“, рекао је премијер.

"Нећу да дозволим било коме у Србији да ме повезује са било каквим криминалом, гадим се криминалаца и било каквих бараба, јер се борим против њих и нећу да на мене падне било каква сјенка", рекао је Вучић.

"Не осећам се угрожено. Има покушаја да се уруше капацитети владе и то је нешто што је перманентно", истакао је премијер.