latinica  ћирилица
30/11/2015 |  14:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Мареј: Покушаћу да парирам Новаку

Најбољи британски тенисер Енди Мареј рекао је да би волио да послије освајања Дејвис купа крене стазом Новака Ђоковић и ниже успјехе, као што је српски тенисер урадио послије освајања "салатаре" 2010. године.

Мареј је минулог викенда против Белгије донио Британцима прву титулу у Дејвис купу послије 79 година освојивши сва три поена.

- Покушаћу наредне године да му парирам колико је то у мојој моћи. Освајање Дејвис купа дало ми је самопоуздање и то је одличан крај сезоне за мене - рекао је Мареј, а преноси агенција АФП.

Мареј је поручио да не жали што је играње за репрезентацију ставио испред сезоне на АТП туру, пошто је одиграо свих 11 мечева за Велику Британију у Дејвис купу.

- Побједнички поен против Гофана био ми је један од најемотивнијих тренутака у животу. Чак бољи него послије освајања Вимблдона. Заиста сам уживао и поносан сам што сам био дио репрезентације. Сви смо уложили много напора како бисмо били успјешни, први смо послије скоро 80 година и ко зна када ћемо то поновити - закључио је други рекет свијета.