latinica  ћирилица
30/11/2015 |  12:28 | Аутор: СРНА

Вулин: Циљ напада на Вучића - промјена власти без избора

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин оцијенио је данас да посљедњи догађаји у Србији, укључујући медијске нападе на Владу и премијера Александра Вучића, представљају покушај да без избора дође до промјене власти или бар до њеног слабљења, али да ће се држава одупријети таквим дешавањима.
Александар Вулин - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВулинФото: ТАНЈУГ

"Фабриковање афера које можете да пуштате у етар и да терате људе да се стално правдају и објашњавају да они нешто нису, а да ви не морате да доказујете ништа, па ни то што сте рекли у новинама, ствара атмосферу да су сви носиоци државних функција, а на првом месту председник Владе, недостојни својих функција и да треба да буду замењени, да оду", рекао је Вулин новинарима у Шиду.

Према његовим ријечима, циљ је да све њих замијене они за које се никада није гласало и они који "производе афере које не морају да доказују".

Вулин је истакао да је политичка стабилност једна од најважнијих одредница и карактеристика Србије данас, преносе београдски медији.

"За разлику од већине земаља у окружењу, ми се показујемо као земља која је у стању да се носи са свим изазовима, од економских, преко спољно-политичких, све до мигрантске кризе", рекао је Вулин.

Он је додао да то не би било могуће без политичке стабилности и "без водећег човјека у Србији - Александра Вучића, који ту стабилност представља, симболизује и омогућава".