latinica  ћирилица
30/11/2015 |  11:46 ⇒ 11:47 | Аутор: РТС

Радоњић: Против Цибоне у Пиониру имамо императив побједе

Црвена звезда у понедјељак дочекује Цибону у оквиру АБА лиге. Послије сјајне игре и тријумфа над Реалом црвено бијели имају императив побједе и у овом мечу, а то је потврдио тренер Дејан Радоњић. Меч се игра у понедјељак од 21 сат.
Дејан Радоњић (фото: mondo.rs) -
Дејан Радоњић (фото: mondo.rs)

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао да је екипа има велику обавезу да побједи Цибону у АБА лиги и поред великог умора.

"У госте нам долази клуб са изузетно богатом историјом. Након освајања АБА лиге ушао је у једну фазу стабилизације. Цибона је у ову сезону ушла са тимом који очигледно није могао да одговори жељама и амбицијама. Ипак, сада у тотално другачијем амбијенту нам долази јер је направљен низ промјена које су позитивно утицале на тим и подигле његов квалитет", рекао је Радоњић за клупски сајт.

Он је поручио да би се Загрепчани сигурно борили за врх табеле да су са актуелним саставом почели сезону.

"Ту су сада играчи иза којих су велике каријере, као и млади са великим талентом. Биће растерећени са жељом да искористе наш императив. Морамо да одговоримо на обавезу која је пред нама и квалитетном одбраном, максималном концентрацијом и озбиљним приступом покушамо да контролишемо ситуацију", навео је црногорски стручњак.

Радоњић истиче да црвено-бијели не смеју да дозволе да до изражаја дође растерећеност Цибоне, већ квалитет његовог тима.

"Цибона заслужује апсолутни респект. Свјесни смо да неће бити лако, иза нас је само један тренинг послије Реала, али морамо да будемо на висини задатка. Оптерећени смо проблемима, због чега нам је помоћ навијача још потребнија", закључио је Радоњић.

Утакмица 12. кола регионалне АБА лиге између Црвена звезде и Цибоне игра се у понедјељак од 21 сат.