latinica  ћирилица
30/11/2015 |  10:07 | Аутор: РТРС

Четири награде за НПРС на 32. сусретима позоришта БиХ у Брчком

27. новембра, у брчанском Дому културе уручењем награда, завршени су 32. Сусрети позоришта/казалишта БиХ у Брчком.
Урнебесна трагедија (фото: www.banjaluka.com) -
Урнебесна трагедија (фото: www.banjaluka.com)

Гран при 32. Сусрета за најбољу мушку улогу, према оцјени стручног жирија којег су чинили загребачки глумац Иво Грегуревић, директор Стеријиног позорја Мирослав Мики Радоњић и театролог и драмски писац из Сарајева Алмир Башовић, додијељен је Петру Божовићу за улогу Оца у представи “Отац и син” аутора Небојше Ромчевића у режији Николе Пејаковића, и извођењу ансамбла Народног позоришта Републике Српске.

Најбоља млада глумица, према оцјени стручног жирија је Наташа Перић, која је тумачила лик Невена у представи УРНЕБЕСНА ТРАГЕДИЈА, Народног позоришта Републике Српске.

Међу лауреатима у избору стручног жирија овогодишњег брчанског позоришног фестивала, нашла се и сценографкиња НПРС, Драгана Пурковић Мацан, која је добила награду за најбољу сценографију у драмском комаду УРНЕБЕСНА ТРАГЕДИЈА Народног позоришта Српске.

Награду за најбољу представу у цјелини у конкуренцији позоришта из БиХ, жири публике додијелио је представи УРНЕБЕСНА ТРАГЕДИЈА, коју је извео глумачки ансамбл Народног позоришта.