latinica  ћирилица
30/11/2015 |  10:02 | Аутор: СРНА

Малешевић данас са представницима Синдиката образовања

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић састаће се у Бањалуци са представницима Синдиката образовања, науке и културе Српске.
Влада РС - Фото: РТРС
Влада РСФото: РТРС

Малешевић раније је изјавио да је Министарство информисано о висини средстава која још нису исплаћена запосленима у области образовања, науке и културе.

"Министарство просвјете и културе и Влада Српске настоје да што је могуће редовније врше те исплате и ми стојимо иза тога да све што је у складу са садашњим законским прописима буде исплаћено радницима у наредном периоду", рекао је Малешевић.

Према његовим ријечима, послије усвајања ребаланса буџета сигурно ће бити исплаћен још један дио накнада запосленима у овој области.

"Ми и даље стојимо на том становишту да ћемо те накнаде, које су законом предвиђене, њима исплатити у догледно вријеме", поновио је Малешевић.

Он је напоменуо да се приједлог радне верзије Закона о основном образовању налази на сајту Министарства и да сви запослени у образовању имају могућност да путем мејла шаљу примједбе на текст, да ће све бити разматране и да ће бити уважене оне које иду у правцу да побољшања текста закона.

"Слично ће бити са радном верзијом Закона о високом образовању. Радна група је примила знатан број примједби које разматра и све оно што је у сврху побољшања тог текста се разматра и прихвата", додао је Малешевић.

Предсједник Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драган Гњатић изјавио је раније да у овој области већ мјесецима касне накнаде за превоз, јубиларну награду, рођење дјетета, смрт члана уже породице, као и накнада предсједницима синдикалних организација.