latinica  ћирилица
29/11/2015 |  17:37 ⇒ 18:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Николић и Вучић данас се састали два пута

Предсједник и премијер САрбије Томислав Николић и Александар Вучић састали су се и данас поподне, по други пут у току дана.
Вучић и Николић - Фото: B92
Вучић и НиколићФото: B92

Николић је, како је саопштено, пружио недвосмислену подршку премијеру у бескомпромисној борби против корупције и криминала.

"Предсједник Републике Србије Томислав Николић и предсједник Владе Александар Вучић имали су данас још један сусрет на Андрићевом венцу. Тема другог састанка била је учешће предсједника Србије на конференцији Уједињених нација о климатским промјенама, који ће у понедјељак бити одржан у Паризу. Предсједник Републике и предсједник Владе поново су разговарали о значају одржавања Самита ОЕБС-а у Београду. Томислав Николић и Александар Вучић поновили су важност јединства у дјеловању свих државних органа у циљу обезбјеђивања сигурности грађана Србије. Николић је пружио је недвосмислену подршку премијеру Вучићу у бескомпромисној борби против корупције и криминала захтијевајући да се она спроведе до краја", саопштила је Влада.

Након пријеподневног састанка Николића и Вучић саопштено је да су разговарали о актуелној ситуацији у Србији и најважнијим темама везаним за будућност земље.

Двојица званичника посебно су разматрали значај предстојећег Самита ОЕБС-а, развој Србије у свим областима, али и препреке и изазове у очувању безбједности земље, као и тешке притиске на Србију, саопштено је из Владе.

Николић и Вучић су истакли да је за напредак Србије потребно пуно јединство у дјеловању свих државних органа и да само снажна Србија може да обезбијкеди просперитет својим грађанима. Договорено је да Николић и Вучић потпуно јединствено и усаглашено, у складу са најбољим интересима Србије, наставе заједнички посао на стварању услова за будуће успјехе државе.