latinica  ћирилица
29/11/2015 |  10:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Кличко: Желим реванш са Фјуријем

Украјински боксер Витали Кличко рекао је да ће се поново борити са Тајсоном Фјуријем, након побједе Британца у борби за титулу свјетског шампиона.
Владимир Кличко и Тајсон Фјури - Фото: AP
Владимир Кличко и Тајсон ФјуриФото: AP

Фјури је Кличка побиједио на поене, послије 12 рунди, и тако постао свјетски шампион у верзијама WBA, IBF и WBO.

"Изгубио сам, али борац је и даље у мени. Када склопимо договор и сазнамо све детаље, све ћемо обавијестити о датуму реванша. Тајсон је био бржи и бољи од мене у овом мечу. Нисам успио да пронађем прави одговор на његову стратегију", рекао је Кличко а преноси Би Би Си Спорт.

Нови шампион свијета, Тајсон Фјури истакао је да једва чека реванш са Кличом, али и поновио да је Украјинац велики шампион.

"Обожавам изазове и наравно да се радујем реваншу. Ко зна шта ће нам реванш донијети, али желим да будем барем упола добар шампион као Кличко. Мало је људи вјеровало у мој тријумф, и нисам ишао пречицама да бих дошао до овог тренутка", рекао је Фјури.

Фјурију (27), је ово била 25. побједа у исто толико наступа у каријери. С друге стране, Кличко (39) је у својој 19. одбрани титуле првака претрпио први пораз, а укупно му је то тек четврти пораз у 68. професионалном наступу.