latinica  ћирилица
29/11/2015 |  10:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Нападач из Колорадо Спрингса био противник абортуса

Мушкарац који је извео напад у Центру за планирање породице у Колорадо Спрингсу, у којем се врше абортуси, рекао је послије хапшења "никад више дијелова тијела беба", изјавио је неименовани локални полицајац.

Он није могао да каже више о детаљима хапшења 57-годишњег Роберта Луиса Дира, који је током напада у петак увече убио троје, а повриједио девет људи, пошто није овлашћен да јавно говори о истрази која је у току, пренијела је агенција АП.

Центар за планирање породице, који нуди услугу извршења абортуса у неким својим клиникама у САД, саопштио је синоћ како су свједоци рекли да је мотив нападача било његово противљење прекидима трудноће.

Полиција, међутим, још није званично објавила мотив напада у којем је наоружани Дир у петак навече упао у клинику у Колорадо Спрингсу и убио троје људи, од којих једног полицајца, прије него што се предао властима.

Центар за планирање породице доспио је у жижу јавности у јулу, кад су противници абортуса објавили тајно снимљен видео у којем се, како они тврде, види како званичници Центра преговарају о продаји дијелова тијела фетуса.

Центар је тада негирао да је тражио нека додатна новчана средства осим оних који им се регуларно исплаћују на име надокнаде за донирање органа за медицинска истраживања.