latinica  ћирилица
29/11/2015 |  08:59 | Аутор: СРНА

Палестинац убијен након што је ножем ранио изреалског војника

Палестинац је јутрос ножем ранио израелског полицајца у Јерусалиму, након чега су га убили припадници снага безбједности, рекла је портпарол полиције Луба Самри.
Израелска војска и полиција( илустрација) - Фото: Getty Images
Израелска војска и полиција( илустрација)Фото: Getty Images

У саопштењу се наводи да је нападач /38/ пролазио поред двојице полицајаца који су се налазили у близини капије у Старом граду, потом узвикнуо "Бог је највећи" и ранио једног од полицајаца ножем у врат. Други полицајци су отворили ватру на нападача и при том га убили. Код палестинског нападача је накнадно пронађен још један нож.

Припадници израелске војске упали су данас у палестинску радио станицу "Дрим" /Сан/ у Хеброну и конфисковали опрему за коју тврде да се користи за подстицање Палестинаца на нападе против Израелаца. То је већ трећи пут како је војска затворила ову радио станицу за коју тврди да промовише и подстиче на тероризам и насиље против Израелаца, преноси АП.

Израелске власти су претходно најавиле да ће учврстити постојећу ограду западно од Хеброна, како би покушале да блокирају пролаз нападачима.

Израел оптужује палестинске лидере за изазивање насиља и на друштвеним мрежама.

Палестинци кажу да напади произилазе из недостатка наде за стицање независности након година пропалих у мировним напорима.

Већи дио насиља се дешава у Хеброну, највећем граду на Западној обали, гђе стотине израелских насељеника живе у енклавама окружени десетинама хиљада Палестинаца.