latinica  ћирилица
28/11/2015 |  12:20 ⇒ 12:58 | Аутор: ТАНЈУГ

Појачана безбједност у Приштини уочи протеста опозиције

На улицама Приштине примјећене су веће мјере безбједности и више припадника полиције.
Приштина - Фото: ТАНЈУГ
ПриштинаФото: ТАНЈУГ

У Приштини се данас одржава протест три опозиционе парламентарне странке, а тај скуп обезбјеђиваће припадници косовске полиције који су јутрос у Приштину стигли из других градова.

Медији у Приштини наводе да је полиција почела са безбједоносним процедурама од раних јутарњих сати са појачаним снагама које су на терену већ од 07.00 сати.

Опозиција се, такође, организовала и за данашњи дан биће распоређено око 1.000 редара.

Приштински лист "Коха" подсјећа да је полиција апеловала на грађане да током недјеље избјегавају масовне скупове и окупљања због могућих терористичких напада.

Са друге стране, опозициони блок затражио је јуче на конференцији за новинаре да се не дозволи политизација полиције и да се омогући кретање учесницима мирног протеста.

Представници три опозиционе парламентарне странке, које се противе формирању ЗСО, најавиле су за данас протест за који тврде да ће бити миран и ненасилан, али не знају да ли ће том скупу присуствовати посланици те три странке за којима је издат налог за хапшење због ремећења рада парламента у дужем временском периду.

Представници Самоопредјељења, Алијансе за будућност Косова и Иницијативе за Косово позвали су грађане да им се прикључе, додајући да су увјерени да ће окупљање бити масовно и да ће протећи у мирној и празничној атмосфери.

Протест ће, како тврде, бити ненасилан и неће бити одржан испред владиних објеката већ испред хотела "Гранд".

На тргу у Приштини данас је постављена бина испред зграде косовске владе која је резервисана за вечерашњу прославу Дана заставе у организацији градских власти.

На централном градском шеталишту на бандерама и објектима истакнуте су албанске заставе, а у току је и мини сајам на којем се продају албански симболи, шалови, капе, заставе и мајице.