latinica  ћирилица
27/11/2015 |  15:49 | Аутор: РТС

Божовић: Играње европских такмичења је опстанак за Црвену звезду

Миодраг Божовић поновио - по ко зна који пут - да је једини начин да Црвена звезда опстане играње европских такмичења.
Миодраг Божовић - Фото: Novosti.rs
Миодраг БожовићФото: Novosti.rs

Али прије њих, ваља војевати борбе на домаћем буњишту. Тренер екипе са стадиона "Рајко Митић" истакао је да не жели да потцијени Вождовац.

"Сљедећи меч биће још једна борба у низу, борба против статистике, јер смо у низу од 15 побједа. Поштујемо Вождовац, али очекујемо још једну побједу", рекао је Божовић.

Црвена звезда дочекаће у суботу на свом стадиону Вождовац у утакмици 19. кола Супер лиге Србије. Црвено-бијели "јуре" 16. узастопни тријумф у шампионату, којим би дошли на корак од изједначења рекорда из 2000. године, када су црвено-бијели предвођени тренером Славољубом Муслином уписали 17 побједа у низу. Низ тренутног састава црвено-бијелих почео је управо у мечу са наредним ривалом, у мечу одиграном на Врачару.

Божовић је рекао да Звезда у зимском прелазном року планира да доведе два квалитетна појачања.

"Желимо у јануару да доведемо двојицу квалитетних играча, као и крајем маја, пред почетак квалификација. Неке играче ћемо морати на позајмицу да пошаљемо, некима да нађемо клуб у иностранству. Жао ми је ових што не играју, али немамо мјеста за све. По први пут сам тренер таквих играча, који јако тренирају, а не играју. Сигуран сам да би у многим клубовима били носиоци, али у овом систему за њих нема мјеста. У децембру ћемо обавити разговоре са њима", рекао је Божовић.

На питање новинара да појасни изјаву за "Спортски Журнал" о финансирању, Божовић је истакао да никоме није поставио ултиматум.

"Као што сам рекао, нисам поставио ултиматум никоме, јер и не могу... Немамо Управу. Само сам рекао да постоји могућност да се екипа дјелимично распадне послије 16. децембра уколико не буде новца да се исплате заостале зараде. У овај тим треба улагати, јер има велики потенцијал, показали су много тога", рекао је Божовић.

Тренер Звезде додао је да играчи не размишљају о новцу док играју, али да се финансијска ситуација у клубу мора ријешити.

"Нико не размишља о новцу док игра, али ово мора да се ријеши. Они играју срцем за клуб, видјели сте како су се радовали головима против Радничког, као да смо освојили не знам ни ја шта, а не постигли голове на обичном мечу. Звезда мора да обезбиједи самофинасирање, да сваке године игра Европу како би опстала. Имала је прилику прије двије године да уђе у Лигу шампиона, али лиценца није тада обезбијеђена, тако да ми је и сада сумњиво", казао је он.

Утакмица 19. кола Супер лиге Србије играће се сутра на стадиону Рајко Митић од 13.00.