latinica  ћирилица
26/11/2015 |  21:41 | Аутор: Б92

ФИБА потврдила: Лига шампиона од сезоне 2016/17

Свјетска кошаркашка федерација потврдила је да ће од сезоне 2016/17 бити покренута Лига шампиона, која ће бити пандан садашњој Евролиги.
Кошарка  (илустрација) -
Кошарка (илустрација)

Владајуће тијело свјетске кошарке још раније је најавило намјеру да поново покрене своје такмичење у којем би учествовали најјачи европски клубови, али је Евролига недавно одговорила новим системом такмичења које су прихватили баш ти клубови које ФИБА жели да врати под своје окриље.

На састанку који је одржан учетвртак у Риму, челницима ФИБА придружили су се представници седам кошаркашких савеза – Француске, Њемачке, Грчке, Италије, Русије, Шпаније и Турске.

У саопштењу које је објавила ФИБА наводи се да је једногласно подржан пројекат Лиге шампиона, који ће претрпјети одређене промјене, али да план остаје да она буде покренута наредне сезоне.

- Предсједници федерација који су присуствовали и ФИБА су посвећени развоју кошарке у Европе и сада ће контактирати клубове и лиге који су заинтересовани да учествују у такмичењу по новом систему, с циљем да формат и сви услови буду финализовани почетком 2016. године - наводи се у саопштењу.