latinica  ћирилица
26/11/2015 |  20:56 ⇒ 21:06 | Аутор: ТАНЈУГ

Хрватска: Мост за сада није дао подршку ни једној коалицији

"Мост" је данас на консултацијама информисао предсједницу Хрватске Колинду Грабар-Китаровић да у овом тренутку не дају подршку за састављање владе ни једној коалицији - ни ХДЗ-овој "Домољубној" нити СДП-овој "Хрватска расте".
Божо Петров (Фото: metkovic-new.com) -
Божо Петров (Фото: metkovic-new.com)

Први човјек Моста, независних листа, Божо Петров, рекао је новинарима да Мост у овом тренутку има 16 гласова, док ће "додатна два гласа бити одлучена до краја викенда", преноси Хина.

"Изнијели смо ставове какве у медијима износимо задње двије седмице и то смо потврдили и предсједници Грабар - Китаровић. Од једне и друге стране очекујемо да нам одговоре на дио који се до сада стручно испреговарао, а након тога на наше захтјеве који ће бити врло скоро достављени. Надам се да ће их прихватити обе стране, па ћемо моћи да сједнемо за заједнички сто", казао је Петров.

Он је поновио да Мост тренутно нема никакво опредјељење ни према лијевој, ни према десној коалицији.

"Имамо наше захтјеве за реформама, стручном владом и заједништвом", рекао је Петров, наводећи да сада чекају писмене одговоре, а онда ће се наставити разговори даље, преноси Хина.

Петров је казао како дужина преговора не зависи од Моста, јер су они изнијели своје ставове и тренутно чекају ХДЗ и СДП да се изјасне.

Он је изразио увјерење да ће се због ситуације у земљи постићи консензус везан уз њихове захтјеве.

"Очекујем да ће и једни и други моћи да препознају тај дио. Ако је већ на нижем нивоу постојала сарадња између ХДЗ-ова Давора Ивана Штира и СДП-ова Тонина Пицуле, онда не видим зашто би садашња ситуација могла бити другачија. Ту очекујем довољно разума и мудрости и да ће се моћи да сједну за заједнички сто", казао је Петров послије полусатних консултација с предсједницом Републике, наводи Хина.

У делегацији Моста, уз Петрова, били су Роберт Подолњак, Стипе Петрина и Иван Ловриновић.