latinica  ћирилица
26/11/2015 |  17:25 | Аутор: Б92

АЗ – Партизан: Црно-бијели против традиције

Фудбалери Партизана играће од 19 часова са АЗ Алкмаром, меч петог кола Лиге Европе, који би могао да утиче на расплет у групи, али није пресудан.
Фудбалери Партизана - Фото: АП
Фудбалери ПартизанаФото: АП

Црно-бијели би побједом скоро обезбједили пласман у другу фазу такмичења, али не губе шансу ни поразом у Холандији.

Два тима играју са доста осцилација ове јесен, па тако улази и у међусобни дуел. Партизан је након двије побједе доживио два пораза, а АЗ је успио да савлада само Атлетик Билбао.

На посљедњих шест европских утакмица у Алкмару, побјеђивала је екипа која прва да два гола, а то је АЗ-у четири пута полазило за руком.

АЗ је посљедњи пут против неког српског тима играо још у сезони 1980/1981. када је у трећој рунди Купа УЕФА надиграо нишки Раднички укупним резултатом 7:2, а касније поражен у финалу од Ипсвич Тауна.

Партизан је у међувремену пет пута играо са Холанђанима, добио је три, а изгубио два дуела, оба управо у земљи лала и вјетрењача. У првом колу ЛЕ ове сезоне надиграо је АЗ у Београду 3:2.

Удаљеност Београда од Алкмара је 1.400 километара, а за домаћи тим наступа и један Србин – Рајко Брежанчић је љетос стигао у АЗ из Чукаричког.

С друге стране, двојица играча Партизана имају искуство играња у Холандији, Стефан Бабовић и Иван Бандаловски су својевремено били чланови Фејенорда.

Меч почиње у 19 часова на АЗ стадиону, тренутна температура у Алкмару је 10 степени Целзијуса, а судија је Херал Лехнер из Аустрије.

Потенцијални састав Партизана: Кљајић – Субић, Ћирковић, Бандаловски, Вулићевић – Јевтовић, Бабовић – Умару, Нинковић, Живковић – Божинов.