latinica  ћирилица
26/11/2015 |  16:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Пуповац потпредсједник у Милановићевој влади?

У дану консултација предсједнице Колинде Грабар Китаровић са шефовима парламентарних странака о мандатару у јавности је процурела информација да ће коаллиција окупљена око СДП Зорана Милановића Мосту независних листа понудити мјесто предсједника Хрватског Сабора, а Милораду Пуповцу потпредсједничку позицију у хрватској влади.
Милорад Пуповац - Фото: ТАНЈУГ
Милорад ПуповацФото: ТАНЈУГ

Истовремено, портал Dnevno.hr објавио је да је Милановић потпредсједнику СДШ-а Милораду Пуповцу којег, како се наводи, неизмјерно цијени и у којег има велико повјерење, понудио мјесто потпредсједника будуће владе.

Иначе, хрватски медији објавили су јуче да су седам од осам заступника мањинских странака подржале коалицију окупљену око Милановићевог СДП-а, осим Албанке.

До СДП-оваца, па ни сами Пуповац, у свему томе не види никакав проблем, а проблема с његовим уласком у сам врх хрватске политике немају ни бројни виђенији СДП-овци, наводи Dnevno.hr.

Позивајући се на неименовани извор из лијевог центра, Јутарњи лист пише да су у Мосту изашли с приједлозима како реформисати Хрватску, те да је стога логично понудити им предсједавајућу улогу у законодавној власти.

Прихвати ли руководство Моста ту понуду, поставља се питање ко би се могао наћи на позицији шефа парламента.

По свему судећи, то би био Божо Петров, који је оснивач трећег блока, или Роберт Подолњак као познати правни стручњак, наводи Јутарњи.