latinica  ћирилица
26/11/2015 |  15:35 | Аутор: РТС

Радоњић: Очекује нас спектакл, долази нам првак Европе

Црвено-бијели у петак дочекују Реал из Мадрида. Нада у тријумф уз помоћ крцатог Пионира није напустила Звезду. Шеф стручног штаба Дејан Радоњић је потврдио да нема бијеле застави и да вјерује да његови изабраници могу до велике побједе. Меч се игра у петак од 20.00 часова.
Дејан Радоњић - Фото: архив
Дејан РадоњићФото: архив

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је данас да црвено-бијели морају да дају и више од свог максимума како би изненадили актуелног шампиона Евролиге Реал Мадрид.

"Очекује нас спектакл, долази нам првак Европе, као и прошле године. Простом анализом долазимо до закључка да нисмо имали среће у досадашњем дијелу, Реал нам долази у тренутку када има максималан императив да побиједи. Знамо да морамо да будемо изнад могућности и уздамо се у још једно величанствено вече у Пиониру. Морамо да одиграмо боље него што можемо да бисмо били конкурентни", рекао је Радоњић на конференцији за медије у хали Пионир.

Он је најавио да се ситуација са повредама играча поправља и најавио да би Немања Дангубић могао да се врати за десетак дана.

"У прилици смо да играмо против најбољих у моменту када се они налазе у најгорем тренутку. Нико то није очекивао јер су били фаворити групе. И пред Бајерна и Стразбура смо били аутсајдери, па смо били добри и на корак од два тријумфа. Идемо храбро да одиграмо меч и видимо шта ће бити послије 40 минута".

Црногорски тренер додао је да Мадриђани немају превише мана, али да и поред тога вјерује у велику побједу.

"На свим позицијама су јаки, много искусни. Трудићемо се да дамо велики допринос пред сјајним амбијентом у Пиониру. И против Бајерна смо испраћени, па и сада вјерујем да можемо, иако је велика разлика у квалитету. Наду нико не може да нам узме".

Радоњић је демантовао да би Чарлс Џенкинс могао да се врати у Звезду послије само неколико мјесеци.

"Он је под уговором са Арманијем, који је финансијски јак и тамо ће остати", јасан је био Радоњић.

Из Звезде су поручили да ће дворана Пионир бити испуњена до посљедњег мјеста, као и да је јутрос за пет минута распродато 2.700 карата, колико је било у продаји.


Утакмица 7. кола А гриупе Евролиге између Црвене звезде и Реала игра се у петак од 20 сати.