latinica  ћирилица
26/11/2015 |  14:18 ⇒ 14:19 | Аутор: РТРС

Убиство Неџада Угљена, "Шеве" и "атентат на породицу Халиловић"- без надлежности

Из кабинета главне кантоналне тужитељке КС Далиде Бурзић јутрос је саопштено да је након предмета "Леутар", Тужилаштво БиХ у фази пријаве вратило Кантоналном тужилаштву у Сарајеву и предмет који се односи на атентат на породицу Сефера Халиловића током рата у Сарајеву, пишу сарајевски медији.
Тужилаштво БиХ - Фото: архив
Тужилаштво БиХФото: архив

 Овај предмет је том тужилаштву на њихово тражење достављен у мају 2013. године заједно са предметима који се односе на убиство Угљен Неџада и „Војну јединицу Шеве“.

 Сви предмети су били достављени Тужилаштву БиХ због истраге против више лица због постојања основа сумње да су починили кривична дјела из надлежности Тужилаштва БиХ, кажу у Тужилаштву КС.

- Међутим, сви предмети су враћени Кантоналном тужилаштву у Сарајеву, јер је, а како је то наведено у допису, главни тужилац Тужилаштва БиХ донио одлуку да је предмет тих дешавања у надлежности Кантоналног тужилаштва у Сарајеву - каже се у соапштењу.

- Кантонално тужилаштво у Сарајеву, а обзиром да се сви ови предмети налазе у фази пријаве (истрага није отворена), нема на располагању ниједно правно средство којим би затражило од суда одлуку које је тужилаштво стварно надлежно за поступање у овим предметима. Наиме, одлуку о надлежности може донијети само суд - истакли су у Тужилаштву КС.