latinica  ћирилица
26/11/2015 |  12:47 | Аутор: РТРС

Саша Савиновић пуштен из притвора

Суд БиХ укинуо је притвор и одредио мјере забране Саши Савиновићу, осумњиченом за злочин против човјечности на подручју Мостара 1992. године.
Суд БиХ (архива) -
Суд БиХ (архива)

Савиновићу је забрањено напуштање мјеста боравка, контактирање и састајање са потенцијалним саизвршиоцима и свједоцима у предмету Тужилаштва БиХ, а привремено су му одузете путне исправе и забрањено издавање нових.

Изречене мјере односе се и на забрану кориштења личне карте за прелазак границе БиХ, те на обавезно јављање надлежном органу једном седмично, саопштено је из Суда БиХ.

Изречене мјере забране могу трајати док за тим постоји потреба, односно до другачије одлуке Суда, а контрола оправданости вршиће се свака два мјесеца.

У случају да осумњичени прекрши изречене мјере забране, може му се одредити мјера притвора.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су Савиновића 28. октобра у Мостару, када му је одређен једномјесечни притвор.

Он је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичен да је током јула 1992. године, као припадник Антитерористичке групе "Бенко Пенавић", одвео из стана и убио четири цивила бошњачке националности на подручју Мостара.