latinica  ћирилица
25/11/2015 |  14:47 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Нема сагласности на закон о акцизама

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија рекао је да Управни одбор Управе за индиректно опорезивање БиХ није усагласио текст закона о акцизама, јер није постојала сагласност између Владе Републике Српске, Владе Федерације БиХ и Савјета министара БиХ.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је подсјетио да је на заједничком састанку два премијера усаглашен приједлог закона о акцизама који упућен је у процедуру Управног одбора Управе за индиректно опорезивање БиХ.

"Тамо је формирана радна група која је требало технички да доради закон, али послије тога дошло је до ситуације да су своје ставове промијенили Влада Федерације БиХ и Савјет министара БиХ, желећи да се он мијења само у једном дијелу", наводи Тегелтија.

Према његовим ријечима, донесена је одлука да се приједлог врати владама ентитета и Савјету министара БиХ у покушају да се он усагласи.

Министар финансија Српске истакао је да је, када је ријеч о Влади Републике Српске, све дефинисано у европској агенди за коју Тегелтија каже да "није шведски сто, па ћете бирати јела која се допадају, а нећете она која се не допадају".

"Ријеч је о списку обавеза која се заједно морају извршавати, а што се тиче Владе Републике Српске, ми ћемо те обавезе испуњавати у цијелости или нећемо бити дио те агенде", поручио је Тегелтија.

Министар финасија Републике Српске Зоран Тегелтија боравио је данас у Теслићу на савјетовању о теми Финансијске стабилизације система пензијско–инвалидског осигурања у условима исплата пензија путем трезора, у организацији Удружења пензионера Републике Српске.